Herken jij onderstaande symptomen?

ervaar je dagelijks stress?
heb je wel eens keelproblemen in tijden van stress?
heb je het gevoel dat vaak dingen je niet meezitten?
werk je ’s avonds vaak thuis nog door?
… of heb je andere symptomen wat met stress te maken heeft?

Stress is belangrijk! 

Een veel voorkomend antwoord wat je vaak terughoort als je vraagt of alles goed met degene gaat is: momenteel heb ik het zo druk, ik ervaar veel stress. Logisch, want zo ervaar je het ook. Toch willen wij je laten inzien dat stress ook vele mooie kanten heeft want: stress is belangrijk!

Het zorgt ervoor dat we kunnen presteren. Zonder stress geen actie. Je kent het misschien wel. Voor een belangrijke prestatie (denk aan een sportwedstrijd, een presentatie of een sollicitatie) ervaar je soms wel stress. Je lichaam produceert cortisol en je komt in de actiemodus. Je hartslag gaat omhoog, je ademhaling stijgt en je spierspanning neemt toe en het immuunsysteem past zich aan. Hierdoor staat jouw lichaam klaar om de uitdaging aan te gaan.

Het zou normaal moeten zijn als de stress-reactie na deze prestatie weer neutraliseert. Alleen in het geval van chronische stress gebeurt dit niet. Je blijft in de ‘aan’stand. Dit ervaren veel mensen. Gelukkig kan dit anders, en juist dat willen we iedereen leren die stress ervaart.

Wij helpen je met…

  • goed te worden in stress
  • je stress-mindset te veranderen
  • minder stress te laten ervaren
  • welke invloed stress heeft op andere domeinen
  • … en nog veel meer

Enthousiast geworden?

Plan een intake

CONTACT OPNEMEN